Digitale grupper

Tilgang til nettgruppe
på 1 - 2 - 3

Det er heldigvis ikke så komplisert å komme seg på nett med de digitale selvhjelpsgruppene i Angstringen. Vi har likevel forståelse for at du av ulike grunner kanskje kvier deg for å logge på. Kanskje det faktisk er det som holder deg unna å bli med i en digital gruppe. Det er også flere som kjenner på angsten ekstra sterkt ved å komme seg over det digitale hinderet. Det forstår vi godt.

Derfor har vi veldig lyst til at du skal bli litt bedre kjent med hva det vil si å delta i en digital selvhjelpsgruppe. Her vil du finne en enkel oppskrift til hvordan du gjør det, og etter et par gangers bruk blir de aller fleste komfortable med å snakke med andre gjennom et kamera.

Angstringen Digital
Du tror det ikke før du får se det
Sett deg ned og prøv!

Enklere enn du kanskje tror

Når du blir med i en digital selvhjelpsgruppe, så vil igangsetteren på forhånd ha sendt deg en e-post med veiledning til hvordan du kommer deg på nett. 

Første gangen logger vi oss på noen minutter før, og da blir det god anledning til å prøve og feile. Skjønt feile kan vi vel egentlig ikke kalle det. Det handler om å bli trygg på hva du gjør og og kjenne på mestringsfølelse. Noen som kjenner igjen dette fra å ha angst, kanskje?

Det aller beste med dette, er kanskje at vi er i samme båt, og vi hjelper hverandre til å bli enda bedre.

Finn din lenke

I e-posten som du får av Angstringen Norge, vil det ligge en lenke til der sammenkomsten vil være. Det ser omtrent slik ut:

Time: Jan 20, 2021 06:00 PM Oslo

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/94190599318?pwd=ZVhDUlFaYWo2WEYzaUlwem9SSXcrQTxx

Meeting ID: 941 9059 93xx

Det er denne lenken dere bruker hver gang, men i stedet for at du skal gå rundt å huske på lenker, så anbefaler vi at en person fra gruppen sender ut en aldri så liten påminnelse foran hvert møte. Da husker dere at det er møte, og så slipper du å lete. Enkelt og hyggelig.

Når du klikker på lenken, må du første gang registrere deg på Zoom, men dette skal være fort gjort. Neste gang slipper du. Så følger du veien inn til møtet.

Digital gruppe

Du er på nett!

Nå er det egentlig bare å begynne å la skravla gå, men første gangen kan det nok være litt uvant og kanskje litt skummelt. Dette skal vi hjelpe deg med. 

Ditt speilbilde

Det er uvant og rart å se seg selv i kamera, og i sær når du skal snakke om ting du kanskje synes er vrient og vondt. Men på en eller annen merkelig måte, så opplever mange det som godt å se seg selv «i speilet» – i hvert fall etter hvert.

Er det min tur snart?

Det er ikke alltid like enkelt å ta ordet i forsamlinger. Når man treffes digitalt, kan det være enda vanskeligere å kaste seg ut i det. Fortvil ikke. Igangsetteren hjelper dere å komme i gang med dialogen, og er det noen som ikke helt har sluppet til, så blir man spurt om man har lyst til å si noe eller dele noe. Hvis du bare har lyst til å lytte en stund, kan du skru av lyden din litt og bare være til stede. For det er det dette handler om. Å være til stede. Lytt aktivt, og del på dine opplevelser av her og nå.

Ellers så er det som en vanlig fysisk samtale. Det er jo ikke særlig hyggelig eller høflig å avbryte eller fikle med mobiltelefonen eller begynne å diskutere temaer som ikke har noe med angst å gjøre. Det kan jo likevel hende at du opplever angst over fremtiden, men dette er ikke forumet for å diskutere politikk eller miljøvern.

Vi tar pause, og ha respekt for å komme tilbake til avtalt tid. Da blir det så mye bedre for alle de andre. Når gruppetiden er over, så bør dere også ha respekt for det. Prøv å avslutte i en god tone, og husk at latter forlenger livet!

Digital gruppe

For ytterligere informasjon, ta kontakt på e-post til post@angstringen.no eller ring 22 22 35 30.