Nettmøte

Kan digitale møter være like bra som fysiske?

I mars stengte landet ned og hverdagen til de fleste av oss ble veldig annerledes. Mange rutiner måtte forandres og ting ble til tider veldig usikkert og kaotisk. I en tid med så mye usikkerhet, så er jeg uendelig takknemlig for at den stabile og trygge rutinen med angst-møtene fortsatte over nett.

Helt i starten da vi hadde de første digitale møtene så føltes det litt rart og uvant, spesielt siden jeg ikke er veldig teknisk av meg. Men etterhvert som jeg forstod mer av hvordan dette funket, så ble også utbytte av de digitale møtene mer for hver gang.

Det er selvfølgelig aller best å kunne møtes fysisk i gruppe for å jobbe med angsten, men digitale møter har vært en veldig positiv opplevelse for meg. Jeg var litt usikker i starten på hvordan dette skulle gå, men det tok ikke mange møter før vi i gruppa fant tilbake til den gode dynamikken vi hadde på de fysiske møtene.

Det er både positive og negative sider ved å gå fra fysiske møter til digitale møter, og det er forskjell fra person til person hva man vektlegger. Selv om jeg for det meste kun har positive ting å si om digitale møter, så er det likevel noen mindre positive sider ved dette som jeg har lagt merke til.

1. Folk har lettere for å utebli fra møter/føler mindre ansvar for å møte opp når møtene er digitale.

2. Det er vanskeligere å se kroppsspråket til de andre i gruppen. Som fører til at avbrytelser og misforståelser lettere kan oppstå.

3. Man får ikke eksponert seg og utfordret angsten i like høy grad på digitale møter.

For min del så har det vært viktig å minne meg selv på at de digitale møtene kun er for en periode, frem til det er trygt at vi kan møtes fysisk igjen. Når jeg minner meg selv på dette så er de mindre positive tingene veldig overkommelig.

“Når valget står mellom å ha digitale møter eller å ha helt stopp i møtene, da kan jeg med hånda på hjertet si at digitale møter er det beste alternativet. Litt er alltid bedre enn ingenting!”

Når valget står mellom å ha digitale møter eller å ha helt stopp i møtene, da kan jeg med hånda på hjertet si at digitale møter er det beste alternativet. Litt er alltid bedre enn ingenting!

I en tid hvor samhold og rutine er så viktig som nå, så er faste digitale møter hver uke et stort plaster på såret og en utrolig god støtte.

Om du sitter å lurer på om digitale møter er noe for deg så har jeg bare en ting å si, prøv det! Kanskje du blir like overrasket som jeg ble over hvor stort utbytte du faktisk kan få av det 🙂

Skrevet av Eli Marie Almeli