Mottok lokal pris for sitt harde arbeid: – Dette tar jeg med meg de dagene som er skikkelig dritt og som jeg kjenner på mye angst

– Dette var en stor kveld som ga meg enda mer lyst til å jobbe videre med det vi gjør, sier Vivian Lund fra Angstringen Moss etter deltakelsen på «Annerledes og stolt!».

Onsdag forrige uke var det duket for årets «Annerledes og stolt!»-arrangement. Målet er å feire annerledeshet og å bekjempe mobbing og ekskludering.

– Dette er tredje året vårt og nå skal vi virkelig vise hva vi står for. Vi må gjøre noe med mobbingen. Vi må sette foten ned og vise at nok er nok, sa initiativtaker Ole Kristian Martinsen til Moss Avis på arrangementet.

Etter fakkeltog gjennom gågata var det show på Parkteatret hvor årets «Annerledes og stolt»-pris ble delt ut.

– Fikk sjokk

I år var det Angstringen Moss som stakk av med seieren blant mange gode kandidater.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg hørte at det var vi som vant, forteller Vivian Lund.

Hun fikk vite at det var de som stakk av med årets pris én uke før. «Annerledes og stolt!» ble i år arrangert for tredje gang, men det var Angstringen Moss’ første gang som deltakere.

– Fra nå av skal vi være med hvert år! For et flott opplegg! sier en opprømt Lund.

Hun forteller at de deltok fra fakkeltogets start og til arrangementets slutt. Hun berømmer det hele og synes det er flott at man kan sette de som er litt annerledes på kartet.

Takknemlig

Gjennom sitt frivillige arbeid opplever de mye takknemlighet. Å kunne utgjøre en forskjell for de som går i grupper, arrangere foredrag også videre, vet hun betyr mye for mange – noe som gjør det hele til et takknemlig arbeid. Likevel møter de på mye motgang – spesielt når det gjelder midler til å gjennomføre ting.

– Det mye vi ønsker å gjøre, men ikke har midler til. Å få en oppmerksomhet som denne gjorde oss både rørte og ydmyke. Følelsen av at «noen ser det harde arbeidet vi legger ned» er helt fantastisk. Denne prisen ga oss en ekstra boost, oppsummerer Lund.

– Hele opplegget var så fint! Alt fra fakkeltog til alt som skjedde på Parkteatret etterpå. Fra nå av skal jeg være med hvert år, slår Lund fast.

Vanskelig å sove

Etter «Annerledes og stolt!» sitter hun igjen med mange gode tanker, følelser og kjærlighet.

– Dette tar jeg med meg de dagene som er skikkelig dritt og som jeg kjenner på mye angst. «Annerledes og stolt!» lagres i den «gode banken», sier hun.

Lund forteller at det var vanskelig å sovne etter onsdagens arrangement. Hun satt igjen med mange tanker, samtidig rant det inn med gratulasjoner.

– Vi får ikke betalt i penger, men ved å se hva man utgjør for andre. Det er mye mer verdt enn penger. Å kunne være med å tenne et håp hos noen er den beste betalingen, sier Lund.

Ønsker flere velkommen

For utenom en fantastisk kveld og å rose arrangementet opp i skyene, vil Lund informere om at Angstringen Moss har flere ledige plasser for de som ønsker å bli med i grupper.

– I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse har vi et arrangement på Widunderbar den 10. oktober mellom fire og sju, det er bare å komme! avslutter hun.

Takk til Moss Avis:

https://www.moss-avis.no/mottok-lokal-pris-for-sitt-harde-arbeid-dette-tar-jeg-med-meg-de-dagene-som-er-skikkelig-dritt-og-som-jeg-kjenner-pa-mye-angst/s/5-67-1833895?fbclid=IwAR2M5KcQng1nZKsfKWdF1IztOh5S4lj7obf3q5bWyKfB1Fe6DQ8fvAGZpa8