Sesong 2: Tilbake til normalen, men hva med angsten nå?

 

Vi fortsetter suksessen vi hadde med vår webinarserie og kommer med en ny sesong nå i 2022. Vi er igjen så heldige å kunne gjøre dette med støtte fra Rådet for psykisk helse og stiftelsen Dam. Den forrige serien trakk mange «lyttere» og vi fikk spredt mye informasjon, håp og motivasjon med temaer som kretset rundt angst i en utfordrende tid. Vi lært også mye om å arrangere møter over nett og dette er erfaringer vi drar nytte av i sesong 2.

Bakgrunnen for sesong 2 av webinarserien er:

Når samfunnet åpner opp igjen etter en verdensomspennende pandemi, er det mange som har det vanskelig. Mange har sittet isolert og alene i lang tid og skal nå møte opp fysisk på kontoret igjen. Aktiviteter som har vært stengt ned åpner opp igjen, og hverdagen skal bli mer normal. Mange har blitt godt vant til hjemmekontor, har mistet jobben eller blitt permittert. Undersøkelser viser at tiltaksbyrden har gitt oss dårligere psykisk helse og mer angst. For mange blir ikke de psykiske plagene bedre selv om tiltakene opphører. Noen vil synes at det blir tøft og mange kan grue seg til en mer normal hverdag. En hverdag som de fleste gleder seg til. 

Blant de vi snakker med finnes det en hel del som frykter at de ikke kan leve opp til den forventingen om hvor sosial og glad man må bli når samfunnet åpner opp igjen. Mange av våre deltakere har sosial angst, og har opplevd koronaen som en periode der de har følt seg mer som andre som heller ikke treffer noen. Nå må de møte sosiale krav igjen. Det skrives også om mange som er redde de ikke skal klare jobben sin like godt som før når permitteringene er over.

06.12.22 kl.19:00 - "Sosial angst og lav selvfølelse"

Med oss denne gangen har vi Sondre Risholm Liverød! Sondre er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinet WebPsykologen.no, har gitt ut flere bøker og er stemmen bak podcasten SinnSyn - som vi i Angstringen er stor fan av.

25.10.22 - "Skam"


Skam kan være så mangt og ofte forbundet med angst, lav selvfølelse og følelsen av å ikke strekke til.
Hvorfor skammer vi oss sånn?

Med oss på webinaret har vi en deltaker fra Angstringen Siv Anne Johannessen som snakker om sin opplevelse av skam. Vi ønsker at du som hører på dette webinaret skal erfare at du ikke er alene om å føle på skam og at det er mulig å jobbe seg ut av denne følelsen.

Kristian Hall

20.09.22 - "Angst og depresjon"

Angst fører ofte til depresjon og depresjon ofte til angst. Med oss på dette webinaret er vi så heldige å ha med oss Kristian Hall som har skrevet flere bøker om depresjon og har egen erfaring med emnet. Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvitt egen depresjon. Dette er et prosjekt vi i Angstringen både kjenner oss igjen i og lar oss inspirere og motivere av.

02.05.22 - "Åpenhet om psykisk helse i arbeidslivet"

Denne gangen har vi med oss Lars Erik Lund, konserdirektør i Veidekke og viner av årets Åpenhetspris. Vi har også med oss et panel bestående av deltakere og frivillige i Angstringen som har interessante betraktninger og erfaringer rundt temaet.