«Angst er veldig tabubelagt, men ved å møte andre i samme situasjon oppleves det frigjørende».

Charlotte Bakke (30) og Vivian Lund (48) har begge slitt med mye angst i livet. Takket være Angstringen mestrer de nå angsten på en mye bedre måte.

De to damene fra Moss er i Halden i anledning Angstringens informasjonsmøte i Skofabrikken torsdag 29. september.

– Det ble startet opp en gruppe i Halden i fjor, men på grunn av pandemien var det vanskelig å nå ut til mange mennesker. Jeg tror behovet er stort i Halden, og jeg håper virkelig folk vil benytte anledningen, sier Vivian Lund.

– Det er utrolig viktig å påpeke at dette er helt uforpliktende. Det er bare å komme for å høre, kanskje er dette noe for deg, sier Charlotte Bakke.

Selvhjelpsgrupper

De to har deltatt i selvhjelpsgrupper gjennom Angstringen i Moss, og har masse lovord om hvordan det fungerer.

– Det er veldig mange som opplever det som veldig positivt å høre fra andre som sliter med det samme. Angst er veldig tabubelagt, men ved å møte andre i samme situasjon oppleves det frigjørende.

– Det er ikke profesjonelle folk i slike grupper, men vanlige mennesker med noe til felles. Hvis man sliter mye med angst kan det være effektivt å prøve. Eventuelt ved siden av psykologhjelp, sier Lund til HA.

Gjennom Frivillighetssentralen ønsker de nå å blåse liv i Angstringen i Halden, og første skritt er altså informasjonsmøtet i Skofabrikken torsdag 29. september.

Slet med sosial angst

Charlotte Bakke fra Moss forteller om sine erfaringer med Angstringen.

– Jeg slet med sosial angst da jeg var ung. Jeg jobbet på Moss Amfi og følte meg utrygg hver eneste dag. Det endte med at jeg måtte slutte i jobben, og jeg klarte ikke å besøke senteret på flere år.

– Da jeg begynte i Angstringen fikk jeg utforske angsten min på en helt ny måte. Da jeg hørte de andres erfaringer begynte det en prosess for meg som hjalp utrolig mye. Nå er jeg mye bedre, og jobber faktisk på senteret igjen, forteller Bakke.

Få flere ut av ensomheten

Vivian Lund forteller om utbredt helse- og dødsangst, og hun klarer nå å leve mye bedre takket være Angstringen.

– Vi håper og tror at det er mange i Halden som vil få hjelp gjennom dette. Det er fire personer som har deltatt i Halden, men potensialet er mye større.

– Det gjelder å ta det første steget, komme på møtet og lære mer. På denne måten kan vi få flere ut av ensomhet og gi folk en bedre hverdag. Vi krysser fingrene for at det vil fungere bra i Halden, avslutter Lund.

Hentet fra Halden Arbeiderblad.

https://www.ha-halden.no/vi-tror-behovet-i-halden-er-stort-det-er-mye-hjelp-i-dette/s/5-20-1203025