Dans

Har du angst? Det tør jeg ikke engang å tenke på

Kjære deg, du er ikke alene. Angsten din er ikke umulig. Du kan forandre livet ditt og oppnå en bedre hverdag. Men det er bare en som kan sette i gang forandringen, og den ene er deg selv.

Vi sier ikke dette for å være lettvinte, tvert imot –  å gjøre noe med egen angst er ikke enkelt. Men det er mulig. Vi vet det, fordi vi har gjort det selv.

Hard? Javisst. Bare det å slippe til angsten, ta tak i den og se på den, er en overvinnelse.

Langvarig? Javisst. Fordi angst ikke er noe du skal «bli kvtitt» eller «lære deg å undertrykke», men noe du skal lære deg å leve med.

Angst blir ikke bare borte, vips. Men du kan mestre den og bruke den til noe – i stede for å sitte inni den og miste kontakten med de andre følelsene som hører livet til. Dette er en utstrakt hånd til deg som vil ut av angsten og inn i livet. 

Selvhjelp er å sette i gang en prosess.

Vi som skrivet dette til det har angsten felles. Men vi har også det til felles at vi lever med angsten vår i stede for å lammes av den.

Selvhjelp handler i utgangspunktet om fire ting. At du griper tak i egne muligheter. At du finner frem til dine egne krefter. At du tar ansvar for livet ditt. Og at du selv styrer livet i den retning du ønsker.

Det dreier seg om å ta egne valg. Syntes du det høres tøft ut? Det er det. Syntes du det høres umulig ut? Det er det ikke. Vi vet.

Hva kan en selvhjelpsgruppe i Angstringen være?

En selvhjelpsgruppe består av 5-8 mennesker med angst som felles problem. Ingen kan bestemme for deg eller velge, at du skal starte i en selvhjelpsgruppe. Det er det bare du selv som kan gjøre. Du ser at dere har synlige fellestrekk. Du får håp. Det blir lettere å erkjenne din egen tilstand. Du opplever toleranse, omsorg og felleskap.

Det du derimot ikke opplever, er lettvinte oppskrifter på lykken. De finnes ikke hos oss. Men der finnes erfaringer. Angstringen har drevet selvhjelpsgrupper i 35 år. Mange har grepet muligheten – og oppnådd en bedre hverdag.

Ditt første, viktige valg.

All vår virksomhet er basert på at du må ta valgene selv. Vi ringer deg ikke opp. Vi maser ikke. Vi vil at all kontakt skal gå fra deg til oss. Det første valget du må ta er dette: «Jeg vil vite mer om selvhjelp for mennesker med angst».

Når du har bestemt deg, ringer du oss på telefonnummer 22 22 35 30. Der sitter det et medmenneske som selv har angst.

Den første kontakten er vanskelig. Mange legger på. De fleste ringer opp igjen. Når du har tatt en telefonsamtale med oss, er det første lille skrittet tatt. Resten av veien kan være lang og smertefull å gå.

Vi vil gjerne dele erfaringene våre med deg. I dag, i kved, i morgen og i tiden fremover sitter vi ved telefonene hvis du vil ringe. Gjør det. Du klarer det.

Det nytter. Vi vet at det nytter.