Charlotte (31) vant over angsten og kom tilbake i jobb – nå hjelper hun andre til å få det bedre i livene sine

Sosial angst tok nesten over hele livet til Charlotte Bakke (31). Redningen ble selvhjelpsgruppa til Angstringen i Moss.

– På det verste var den sosiale angsten så sterk at jeg ikke klarte å stå i jobben min lenger, forteller Charlotte. Hun var helt ute av arbeidslivet i tre år.

Turer i butikken eller møte med venner og familie satte angsten også en stopper for i denne tiden. Hun var veldig redd for at folk skulle gjennomskue at det ikke gikk så bra med henne.

Charlotte begynte i terapi, og etter hvert bestemte hun seg for at hun ville prøve å utfordre angsten sin litt.

Vendepunkt

En dag så hun på Facebook at det skulle være et informasjonsmøte om selvhjelpsgrupper i Angstringen i Moss. Charlotte klarte å gå dit. Informasjonen hun fikk var nyttig for henne, og hun bestemte seg for at hun ville delta i en gruppe der. Det skulle bli et vendepunkt i livet hennes.

– Da jeg gikk i terapi, traff jeg fagfolk innen psykisk helse. Jeg følte meg alene. Det ble annerledes å møte andre som også sliter med angst, uro eller depresjon. Det løsnet litt da jeg kunne dele mine erfaringer med andre og lytte til hvordan de andre har løst ting i sine livssituasjoner, forteller Charlotte.

Bedre liv

Nå har Charlotte fått det mye bedre. Hun er tilbake i arbeidslivet igjen og trives i butikkjobb i Amfi Moss. Og hun klarer fint å omgås familie og venner.

LES OGSÅ: Vivian (47) har angst, nå hjelper hun andre i samme situasjon: – Det er godt å møte folk som skjønner hva dette er

Charlotte er fortsatt med i Angstringen i Moss og leder nå selvhjelpsgruppene der sammen med Vivian Lund.

Nye grupper

– Vi har nå tre grupper i Moss. Men pågangen for å få bli med i gruppene er så stor at vi nå vil starte én eller kanskje to nye selvhjelpsgrupper her, sier Vivian.

Angstringen arrangerer informasjonsmøte om disse gruppene 10. januar. Møtet foregår på Frivillighetens hus på Høienhald. Det er gratis deltakelse.

Hver gruppe har mellom sju og ni deltakere. Gruppene har møte én gang i uken, to timer hver gang.

Charlotte vil anbefale interesserte til å møte opp på informasjonsmøtet for å se om deltakelse på en gruppe i Angstringen kan være noe for dem.

– I verste fall mister du bare én time eller to av livet ditt. I beste fall får du et helt nytt og bedre liv, sier Charlotte.

https://www.moss-avis.no/charlotte-31-vant-over-angsten-og-kom-tilbake-i-jobb-na-hjelper-hun-andre-til-a-fa-det-bedre-i-livene-sine/s/5-67-1658803